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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F. S. A cooperacao tecnica internacional. In: MARCOVITCH, J. (Org.). Cooperação internacional: estratégia e gestão. São Paulo: EDUSP, 1994. p.165-218

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; SOARES, V. F.; SOARES, S. F.; DONZELES, S. M. Teor de açúcar da água residuária do desmucilamento do café de diferentes variedades. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 33., 2007, Lavras. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; SOARES, V. F.; SOARES, S. F.; DONZELES, M. L. Teor de açúcar da água residuária do desmucilamento do café. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 33., 2007, Lavras. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; SOARES, V. F.; SOARES, S. F.; DONZELES, S. M. L. Teor de açúcar da água residuária do processamento do café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, S. F.; DONZELES, S. M. L.; MORELI, A. P.; ROCHA, A. C. da; SOARES, G. F.; SOARES, V. F. Sistema de decantação e filtragem da água residuária do processamento dos frutos do cafeeiro. Brasília, DF: Embrapa Café: CBP&D Café, [200-].

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; SOARES, S. F.; DONZELES, S. M. L.; PINTO, C. L. O.; MORELI, A. P. Composição nutricional e valor calórico da mucilagem do café bourbon. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCRUZ, S. C. S.; SILVA, J. V. de S.; ALOVISI, A. M. T.; KURIHARA, C. H.; SOARES, G. F.; DUARTE, T. C. Adubação fosfatada no feijoeiro cultivado sob palhada de Brachiaria brizanta c.v Marandú. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 35., 2015, Natal. O solo e suas múltiplas funções: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; PEREIRA, L. F.; LIMA, C. A.; SOARES, D. dos S.; MULLER, O.; RASCHER, U.; RAMOS, M. L. G. Characterization of wheat genotypes for drought tolerance and water use efficiency. Scientia Agricola, v. 78, n. 5, e20190304, 2021. 11 p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, G. F.; SOARES, V. F.; SOARES, S. F.; DONZELES, S. M. L.; MORELI, A. P.; ROCHA, A. C. da; PREZOTTI, L. C. Efeito da água residuária do café em plantas de milho. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMENDEZ, D. F. S.; PAULA, A. M. de; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; BUSATO, J. G.; SOARES, G. F.; LIMA, C. A. Mycorrhizal association in wheat genotypes submitted to variable irrigation in the Brazilian Cerrado. Journal of Agricultural Science, v. 13, n. 11, 2021. 13 p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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11.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, P. C. da; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; RAMOS, M. L. G.; ROCHA, O. C.; VEIGA, A. D.; SILVA, N. H.; BRASILEIRO, L. de O.; SANTANA, C. C.; SOARES, G. F.; MALAQUIAS, J. V.; VINSON, C. C. Physiological Changes of Arabica Coffee under Different Intensities and Durations of Water Stress in the Brazilian Cerrado. Plants, v. 11, 2022. 17 p.

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Cerrados.

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12.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, L. F.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; RAMOS, M. L. G.; SANTOS, N. Z. dos; SOARES, G. F.; CASARI, R. A. das C. N.; MULLER, O.; TAVARES, C. J.; MARTINS, E. de S.; RASCHER, U.; GUIMARÃES, C. A. de L.; PEREIRA, A. F.; MERTZ-HENNING, L. M.; SOUSA, C. A. F. de. Physiological changes in soybean cultivated with soil remineralizer in the Cerrado under variable water regimes. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e01455, 2021. Título em português: Alterações fisiológicas de soja cultivada com remineralizador de solo no Cerrado sob regimes hídricos variáveis.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Soja; Embrapa Unidades Centrais.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. do N.; RAMOS, M. L. G.; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; SILVA, P. C. da; SOARES, G. F.; CASARI, R. A. das C. N.; SOUSA, C. A. F. de; LIMA, C. A. de; SANTANA, C. C.; SILVA, A. M. M.; VINSON, C. C. Use of thermography to evaluate alternative crops for off-season in the Cerrado region. Plants, v. 12, n. 11, 2081, Jun. 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Meio-Norte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Cerrados.
Data corrente:  14/09/2022
Data da última atualização:  14/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SILVA, P. C. da; RIBEIRO JUNIOR, W. Q.; RAMOS, M. L. G.; ROCHA, O. C.; VEIGA, A. D.; SILVA, N. H.; BRASILEIRO, L. de O.; SANTANA, C. C.; SOARES, G. F.; MALAQUIAS, J. V.; VINSON, C. C.
Afiliação:  PATRÍCIA CARVALHO DA SILVA; WALTER QUADROS RIBEIRO JUNIOR, CPAC; MARIA LUCRECIA GEROSA RAMOS; OMAR CRUZ ROCHA, CNPCa; ADRIANO DELLY VEIGA, CPAC; NATHALIA HENRIQUES SILVA; LEMERSON DE OLIVEIRA BRASILEIRO; CHARLES CARDOSO SANTANA; GUILHERME FILGUEIRAS SOARES; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC; CHRISTINA CLEO VINSON.
Título:  Physiological Changes of Arabica Coffee under Different Intensities and Durations of Water Stress in the Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Plants, v. 11, 2022.
Páginas:  17 p.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Coffee farmers have faced problems due to drought periods, with irrigation being necessary. In this sense, this study aimed to evaluate the responses to different levels and durations of water deficit in arabica coffee genotypes in the Cerrado region. The experiment consisted of three Coffea arabica genotypes and five water regimes: full irrigation (FI 100 and FI 50?full irrigation with 100% and 50% replacement of evapotranspiration, respectively), water deficit (WD 100 and WD 50?water deficit from June to September, with 100% and 50% replacement of evapotranspiration, respectively) and rainfed (without irrigation). The variables evaluated were gas exchange, relative water content (RWC) and productivity. The results showed that during stress, plants under the FI water regime showed higher gas exchange and RWC, differently from what occurred in the WD and rainfed treatments; however, after irrigation, coffee plants under WDs regained their photosynthetic potential. Rainfed and WD 50 plants had more than 50% reduction in RWC compared to FIs. The Iapar 59 cultivar was the most productive genotype and the E237 the lowest. Most importantly, under rainfed conditions, the plants showed lower physiological and productive potential, indicating the importance of irrigation in Coffea arabica in the Brazilian Cerrado. Keywords: Coffea arabica; genotypes; coffee physiology; drought
Thesagro:  Café; Coffea Arábica; Fisiologia; Genótipo; Seca.
Thesaurus NAL:  Coffea arabica var. arabica; Coffee beans; Drought; Genotype.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146415/1/Walter-Physiological-changes-of-arabica-coffee.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
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